نگهداری برج خنک کننده در زمستان

نگهداری برج خنک کننده در زمستان

یکی از پرکاربرد ترین سیستم ها در صنعت استفاده از سیستم ها سرمایشی همانند برج خنک کننده یا چیلر می باشد. در صنعت به منظور بالا بردن کارکرد هر دستگاهی و همچنین خنک کاری سیستم های مختلف از سیستم سرمایشی آب استفاده می کنند و آب به دلیل داشتن ظرفیت گرمایی فوق العاده نسبت به دیگر سیالات شاید بهترین و تنها گزینه در این سیستم ها باشد .
اگر چه آب بهترین سیال برای فرآیند ها سرماسازی و خنک کاری است ولی از طرفی نقطه انجماد پایینی دارد و خب یکی از معذلات اصلی در سیستم ها سرمایشی نیز همین موضوع یخ زدن آب در سیستم می باشد. همانطور که می دانید سیستم ها سرمایشی معمولا به دلیل اهمیت خنک کاری در فصول گرم یعنی تابستان طراحی می شوند و در زمستان یا ماه های سرد سال آبی که در جریان سیستم قرار دارد در ساعاتی دچار یخ زدگی می شوند و برای جلوگیری از این موضوع راهکارهایی ارائه می شود که در زیر به چند مورد از مهمترین
این راهکار ها اشاره می کنیم :
استفاده از سیستم هیتر ترموستات در سیستم .
استفاده از سیستم هیتر سنسوردار.
تزریق موادی که نقطه انجماد آب را کاهش می دهند همانند اتیلن گلیکول یا ضد یخ
استفاده از سیستم هیترترموستات : استفاده از یک هیتر در سر راه خروجی دستگاه ها خنک کننده یعنی برج خنک کننده و چیلر شاید بهترین راه حل برای حل این مشکل است و خب روند کارکرد این سیستم بدین شکل است که ترموستات به شکل وصل کن و قطع کن هیتر عمل می کند و خود ترموستات نیز عملکردی نظیر انبساط فلزات را دارد.
استفاده از سیستم هیتر سنسوردار: استفاده از این موضوع یک مزیت برتری دارد آن هم این است که همانند سیستم ترموستات تعیین دمای خروجی با محدودیت همراه نیست و حتی در سیستم هایی که نمی خواهند دمای خروجی آب سرد از یک دمایی بیشتر کاهش پیدا کند از این موضوع استفاده می کنند و آن هم با این عملکرد که دو سنسور تحت عنوان سنسور وصل کننده و سنسور قطع کننده در سر راه خروجی آب سرد برج خنک کننده یا چیلر قرار می گیرند و سنسور وصل کننده بعد از کاهش یافتن دمای آب به دمای تعیین شده دستور وصل هیتر را صادر می کند و بعد از گرم شدن آب به میزان مورد نیاز و جلوگیری از کاهش بیشتر دما سنسور دوم که جلوتر نصب می شود دستور قطع کردن هیتر را صادر می کند و معمولا اختلاف این دو رو به منظور کارکرد بهتر هیتر و بالا رفتن عمر آن 5 الی 10 درجه تعیین می کنند.
استفاده از ضد یخ : شاید بدترین مورد در کنترل دمای خروجی برج خنک کننده و جلوگیری از یخ زدگی سیستم ها سرمایشی استفاده از ضد یخ یا اتیلن گلیکول است . استفاده از ضد یخ خب مزیتی که دارد کاهش نقطه انجماد و جلوگیری از یخ زدن آب می باشد ولی مشکلی که ایجاد می کند این است که ظرفیت گرمایی ویژه آبی که با آن مخلوط می شود را تا 30 درصد نیز کاهش می دهد و این موضوع باعث می شود راندمان برج خنک کننده به نسبت تعیین شده تا حدود 25 درصد نیز کاهش پیدا کند . البته معایب دیگری در استفاده از ضد یخ وجود دارد از جمله ایجاد رسوبات بر روی سطوح خنک کننده و یا کویل و نیز گرفتگی نازل ها و همچنین کاهش سطح مفید سرمایش در برج خنک کننده می باشد
نگهداری برج خنک کننده در زمستان برای واحد هایی که در مناطق سردسیر به کار گرفته می شوند یا واحد هایی که در زمستان به فعالیت می پردازند دارای اصول مهمی می باشد که باید رعایت شود. در هنگام استفاده از کولینگ تاور اگر دمای مرطوب محیط به مدت ۲۴ ساعت کمتر از صفر درجه سانتیگراد باشد ما این حالت را شرایط یخ زدگی پایدار می نامیم. تجربه نشان داده است که برج خنک کن را می توان تا دمای منفی ۱۵ درجه سانتیگراد با موفقیت مورد استفاده قرار داد. در ادامه به بررسی نکات مهم برای نگهداری برج خنک کننده در زمستان می پردازیم.

اپلیکشن خدمات کمک پلاس


نظر شما درباره این مقاله چیست

ارسال متن