سیستم کنترل تهویه هوا در خانه های هوشمند

سیستم کنترل تهویه هوا در خانه های هوشمند

سیستم کنترل تهویه هوا در خانه های هوشمند
این مقاله به بررسی سیستم ها کنترل دما ترموستات که براساس قوانین فازی کار میکنند می پردازد درسیستمهای تهویه هوای نوین عموما از منطق فازی استفاده می شود این درحالی است که ماشین ها ی سنتی غیرفازی تنها دردو حالت روشن و خاموش کارمی کنند بدین صورت که دستگاه های تهویه مطبوع سنتی وقتی هوای اتاق بسیار گرم می شود روشن و هنگامی که بسیارسرد می شود خاموش می شود اما تهویه مطبوع فازی با سرد شدن تدریجی هوای اتاق تدریجا کندتر و با گرم شدن تدریجی آن بتدریج تندتر کار می کند دراین مقاله دستگاه تهویه ای برپایه منطق فازی طراحی و به گونه ای تنظیم می شود که به تدریج دمای هوای اتاق را به دمای مناسب برساند برای کنترل دمای محیط از سیستمهای کنترل پسخوردی و از یک سیستم کنترل حلقه ای بسته استفاده شده است نتایج نشان میدهد که استفاده ازمنطق فازی درسیستم های کنترل دما علاوهبرتامین مطبوع ترین دمای ممکن درمصرف انرژی نیز حداقل بیست درصد صرفه جویی می کند.
خانه هوشمند-سیستم کنترل تهویه هوا
سیستم کنترل تهویه هوا و تاسیسات تهویه مطبوع این امکان را برای بهره برداران و صاحبان خانه هوشمند فراهم می کند تا تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان را در فصول  مختلف سال و ساعات مختلف شبانه روز بصورت اتوماتیک بدون نیاز به حضور اپراتور و نیروی انسانی کنترل نمایند. شرایط کارکرد سیستم کنترل تهویه هوا بر اساس سناریوهای از پیش تعریف شده متناسب با دما و شرایط محیطی در ساختمان تنظیم می شود به همین دلیل این سیستم می تواند بدون نیاز به سرکشی و نظارت در تمامی لحظه ها هوای مطبوع مورد نظر را درکلیه فضاهای ساختمان تامین نماید.
بسته به نوع کاربری که ساختمان دارد،کنترل شرایط محیطی ساختمان اعم از دما، رطوبت،گرمایش و سرمایش فصلی، کنترل آلاینده های سیال در هوا،کنترل هوای تازه به نسبت حضور افراد در ساختمان و بسیاری از پارامترهای دیگر با استفاده از سیستم کنترل تهویه هوا امکان پذیر می باشد.
کنترل هوشمند،سیستم کنترل تهویه هوا در ساختمان علاوه بر اینکه منجر به کاهش خطای نیروی انسانی می گردد، در افزایش دقت و سرعت تنظیم شرایط محیطی نیز موثر می باشد، در نتیجه کنترل ساعات کارکرد دستگاه بر اساس نیاز واقعی، موجب می گردد تا عمر سیستم هواساز و تجهیزات و متعلقات آن افزایش پیدا کند. این امر موجب می گردد تا نه تنها صرفه جویی در وقت و هزینه ایجاد گردد، بلکه صرفه جویی در هزینه تعمیرات و نگهداری سیستم های کنترل تهویه هوا که از قیمت های بالایی برخوردارند نیز حاصل می شود.
از مزایای استفاده از سیستم کنترل تهویه هوای هوشمند می توان به موارد زیر اشاره کرد
کنترل اتوماتیک سیستم تهویه هوا در ساعات مختلف شبانه روز و فصول مختلف سال
بدون نیاز دائمی به تاسیسات کار ِساختمان، جهت نظارت و سرکشی سیستم تهویه هوا
کنترل نمودن شرایط محیطی (دما، رطوبت، آلاینده ها و …) بسته به نوع کاربری که ساختمان دارد از جمله (اداری، مسکونی، تجاری، بیمارستانی و…)
کنترل هوشمند هوای تازه و هوای بازگشتی به تناسب حضور افراد در ساختمان به جهت صرفه جویی در مصرف انرژی
کنترل نمودن آلاینده های سیال در هوا بوسیله اندازه گیری لحظه ای گازهای موجود در هوا و کنترل میزان آنها جهت حفظ نمودن سلامت محیط زیست
صرفه جویی در میزان انرژی مصرفی گرمایشی/سرمایشی و هزینه های قبوض انرژی ساختمان
بهینه سازی ساعات کارکرد و افزایش عمر تجهیزات هواساز با کنترل هوشمند کارکرد سیستم
قابلیت تطبیق نمودن شرایط کاری هواساز بصورت هوشمند، با تغییر فصل و دمای بیرونی ساختمان
برخی از مشخصات و قابلیت های فنی سیستم کنترل تهویه هوا ی هوشمند
کنترل فن ها، شیرهای کویل سرد و گرم، دمپرها، Heat Recovery، رطوبت زن، خشک کن، هیتر برقی، پمپ ها و سایز تجهیزات درونی سیستم های تهویه هوا.
امکان کنترل نمودن فن های تک دور، دو دور و دور متغیر
قابلیت کنترل دستگاه تهویه هوا بر اساس یک برنامه زمانبندی و حتی اعمال چندین برنامه زمانی در یک روز.
بهره وب سرور داخلی و HMI گرافیکی سه بعدی جهت کنترل هواساز، تنظیم Set Point و مشاهده و مدیریت آلارم های سیستم.
بهره گیری از پورت های RS232 ، RS 485 TCP/IP , و پروتکل های Modbus RTU, Bacnet/IP و Bacnet/MSTP
قابلیت کنترل چندین سیستم تهویه هوا با استفاده از یک کنترلر
دارای نرم افزار Web Based جهت کنترل و مانیتورینگ با کاربری بسیار ساده و درعین حال با قابلیت های مدیریتی بسیار قوی
امکان کنترل نمودن هواساز از طریق صفحه نمایش، وب سرور داخلی و نرم افزار
امکان مانیتورینگ لحظه ای وضعیت فن (تسمه و موتور)، فیلتر، سیستم ضد یخ زدگی، سنسور دود، دمپرها، کارکرد دستی و اتوماتیک دستگاه
دارای سیستم هشدار بسیار قوی با امکان جلوگیری از بروز اشکالات سلسله مراتبی، با قابلیت گزارش از طریق SMS
قابلیت کنترل دما در مود Cascade و Constant و کنترل از طریق دمپر یا کویل آب با کویل گرم یا HRU یا همه با هم و  Outdoor Component
دارای سیستم Anti-Lock شیرهای گرم و سرد و سیستم Heat Recovery
قابلیت کنترل دستی کلیه قسمت های هواساز و کلیه PID های کنترلی
قابلیت کنترل و اندازه گیری سطح CO2  و سایر آلاینده های سیال گازی
قابلیت تشخیص Block شدن دمپرها و تشخیص عدم کارکرد مناسب آنها
قابلیت کنترل هواساز از طریق استاندارد DIN 1946 و DIN EN 15251
قابلیت پشتیبانی از مود راه اندازی در زمستان و تابستان (هوای بسیار گرم و هوای زیر صفر درجه)
قابلیت محاسبه هزینه انرژی مصرفی در قسمت گرمایش و سرمایش
قابلیت تنظیم بر روی مود کاری Economy / Comfort / Normal
کنترل از طریق آنتالپی
امکان کنترل هوای یک محیط از طریق چندین هواساز


سیستم کنترل تهویه هوا HVAC
در مورد این سیستم ها که اصطلاحا HVAC نیز نامیده می‌شوند نظرات متفاوتی وجود دارد، اما با نگاهی عمیق تر درمی‌یابیم که این ارتقا موجب ایجاد راحتی و صرفه‌جویی  در مصرف انرژی می گردد. در ادامه توضیحاتی راجع به امکانات و بخشهای مختلف این سیستم‌های هوشمند آورده شده‌است:
ترموستات های هوشمند ترکیبی از ترموستات های قابل برنامه‌ریزی قدرتمند هستند که  می‌توانند زمانبندی موردنظر شما را یاد بگیرند و روزانه بر اساس این زمانبندی تنظیم گردند و یا در زمانی که شما برای مدتی دور از منزل به سرمی‌برید، از یک آشکارساز حرکتی برای تنظیمات خودکار تهویه مطبوع و دمای خانه استفاده‌کنند. ترموستاتهای هوشمند همچنین قابلیت کار با وای فای را نیز داشته و به شما اجازه می‌دهند از طریق گوشی هوشمند یا تبلت، کنترل و تنظیمات لازم آن را اعمال کنید. در این ساختار یک ارتباط دیجیتالی بین سنسورهای بی‌سیم و کنترل کننده HVAC بوجود می آیدکه طراحی و نصب آن آسان بوده و زمانی که اشخاص خانه را ترک می‌کنند به صورت خودکار، با استفاده از تکنولوژی کنترل بی‌سیم می‌توان این سیستم را خاموش نمود و درهنگام ورود افراد، سیستم را جوری تنظیم نمود که درجه حرارت را افزایش دهد و مانع از ایجاد گرما یا سرمای زیاد و غیرضروری در داخل منزل شود و همچنین امکان کنترل از راه دور را نیز فراهم می نماید.
سیستم‌های منطقه‌بندی خانه هوشمند، به شما اجازه می دهند تا درجه حرارت هر اتاق و هر قسمت از خانه را به طور مستقل مدیریت نمایید. برای مثال، اتاق خواب شما در زمان خوابیدنتان ممکن است نیاز به گرمایش بیشتری داشته باشد یا در آشپزخانه‌ خانه هوشمندتان بدلیل گرمای اجاق گاز نیاز به سرمای بیشتری نسبت به اتاق نشیمن باشد. که این اقدامات با بهره گیری از سنسورهایی که می‌توانند حضور ساکنین را در اتاق های مختلف نظارت نمایند و همچنین به صورت خودکار جریان هوا را بر حسب نیاز تنظیم می نمایند.

دستگاه رطوبت و دستگاه رطوبت‌گیر هوشمند بر میزان سطح رطوبت داخل خانه نظارت می‌کند و به صورت خودکار روشن یا خاموش می‌شوند.
سیستم های تهویه مطبوع هوشمند بر رطوبت، دما و جریان هوای خانه نظارت می‌کنند و نیاز به تهویه هر قسمت از خانه را بررسی کرده و کار تهویه مطبوع را برای هر مکان به صورت خودکار انجام می‌دهند.
سیستم های هوشمند می‌توانند داده های محیط را جمع‌آوری و ثبت کنند و بر این اساس هزینه‌های مصرف انرژی را کاهش دهند. در این میان، اینترنت اشیاء، فن‌آوری کنترل هوشمند را قادر می‌سازد که یک سیستم HVAC هوشمند را فعال کند. سنسورهای هوشمند زیادی در داخل هر سیستم HVAC وجود دارد که داده‌های دما، رطوبت، حرکت و مصرف انرژی را از محیط جمع آوری می‌نمایند. بر این اساس می توانید، مطابق با نیاز هر قسمت از خانه، تنظیمات مختلفی روی پروفایلهای کنترل HVAC داشته‌باشید.
 
سیستم کنترل هواساز و تهویه مطبوع
سیستم کنترل هوشمند هواساز و تاسیسات تهویه مطبوع این امکان را به بهره برداران و صاحبان ساختمان می دهد تا تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان را در فصول مختلف سال و ساعات مختلف شبانه روز بصورت اتوماتیک بدون نیاز به حضور اپراتور و نیروی انسانی کنترل نمایند. شرایط کارکرد هواساز بر اساس سناریوهای از پیش تعریف شده متناسب با دما و شرایط محیطی در ساختمان تنظیم می گردد و بدون نیاز به سرکشی و نظارت می تواند در تمامی لحظه ها هوای مطبوع مورد نظر را در کلیه فضاهای ساختمان تامین کند.
بسته به نوع کاربری ساختمان، کنترل شرایط محیطی اعم از دما، رطوبت، گرمایش و سرمایش فصلی، کنترل آلاینده های سیال در هوا، کنترل هوای تازه به نسبت حضور افراد در ساختمان و بسیاری پارامترهای دیگر با استفاده از سیستم کنترل هوشمند هواساز امکان پذیر می باشد.

کنترل هوشمند هواسازها در ساختمان علاوه بر اینکه با کاهش خطای نیروی انسانی، دقت و سرعت تنظیم شرایط محیطی مطلوب را افزایش می دهد، با کنترل ساعات کارکرد دستگاه بر اساس نیاز واقعی موجب می گردد تا عمر سیستم هواساز و تجهیزات و متعلقات آن افزایش پیدا کند. این امر موجب می گردد تا نه تنها صرفه جویی در وقت و هزینه ایجاد گردد بلکه صرفه جویی در هزینه تعمیرات و نگهداری سیستم های هواساز که از قیمت های بالایی برخوردارند نیز حاصل شود.
از جمله مزایای استفاده از سیستم کنترل هوشمند هواساز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کنترل اتوماتیک هواساز در ساعات مختلف شبانه روز و فصول مختلف سال
عدم نیاز به تاسیسات کار ِ دائمی در ساختمان برای نظارت و سرکشی به هواساز
کنترل شرایط محیطی (دما، رطوبت، آلاینده ها و …) بسته به نوع کاربری ساختمان (اداری، مسکونی، تجاری، بیمارستانی و…)
کنترل هوشمند هوای تازه و هوای بازگشتی به تناسب حضور افراد در ساختمان به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی
کنترل آلاینده های سیال درهوا با اندازه گیری لحظه ای گازهای موجود در هوا و کنترل میزان آنها جهت حفظ سلامت محیط
صرفه جویی در مصرف انرژی گرمایشی/سرمایشی و هزینه های قبوض انرژی ساختمان
بهینه سازی ساعات کارکرد و افزایش عمر تجهیزات هواساز با کنترل هوشمند کارکرد سیستم
قابلیت تطبیق شرایط کاری هواساز بصورت هوشمند با تغییر فصل و دمای بیرونی ساختمان
 
 
مشخصات و قابلیت های فنی سیستم کنترل هوشمند هواساز:
کنترل فن ها، شیرهای کویل سرد و گرم، دمپرها، Heat Recovery، رطوبت زن، خشک کن، هیتر برقی، پمپ ها و سایز تجهیزات درونی هواسازها
امکان کنترل فن های تک دور، دو دور و دور متغیر
قابلیت کنترل هواساز بر اساس برنامه زمانبندی روزانه، هفتگی، سالیانه و حتی چندین برنامه زمانی در یک روز
دارای وب سرور داخلی و HMI گرافیکی سه بعدی جهت کنترل هواساز، تنظیم Set Point و مشاهده و مدیریت آلارم ها
دارای پورت های RS232, RS485, TCP/IP و پروتکل های Modbus RTU, Bacnet/IP و Bacnet/MSTP
قابلیت کنترل چندین هواساز با استفاده از یک کنترلر
دارای نرم افزار Web Based جهت کنترل و مانیتورینگ با کاربری بسیار ساده و درعین حال با قابلیت های مدیریتی بسیار قوی
امکان کنترل هواساز از طریق صفحه نمایش، وب سرور داخلی و نرم افزار
امکان مانیتورینگ لحظه ای وضعیت فن (تسمه و موتور)، فیلتر، سیستم ضد یخ زدگی، سنسور دود، دمپرها، کارکرد دستی و اتوماتیک
سیستم هشدار بسیار قوی با امکان جلوگیری از بروز اشکالات سلسله مراتبی، با قابلیت گزارش از طریق SMS
قابلیت کنترل دما در مود Cascade و Constant و کنترل از طریق دمپر یا کویل آب با کویل گرم  یا HRU یا همه با هم و Outdoor Component
دارای Anti-Lock شیرهای گرم و سرد و سیستم Heat Recovery
قابلیت کنترل دستی کلیه قسمت های هواساز و کلیه PID های کنترلی
قابلیت کنترل و اندازه گیری CO2 و سایر آلاینده های سیال
قابلیت تشخیص Block شدن دمپرها و عدم کارکرد مناسب آنها
قابلیت کنترل هواساز از طریق استاندارد DIN 1946 و DIN EN 15251
قابلیت پشتیبانی از مود راه اندازی در زمستان و تابستان (هواس زیر صفر و هوای بسیار گرم)
قابلیت محاسبه هزینه انرژی مصرفی در قسمت گرمایش و سرمایش
قابلیت تنظیم بر روی مود کاری Economy / Comfort / Normal
کنترل از طریق آنتالپی
امکان کنترل هوای یک محیط از طریق چندین هواساز

اپلیکشن خدمات کمک پلاس


نظر شما درباره این مقاله چیست

ارسال متن